Ads

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Έρχονται και στη Ροδόπη οι κινητές αστυνομικές μονάδες

Kαι σε άλλες 22 περιοχές της χώρας επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (ΚΑΜ), στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων. Μεταξύ των περιοχών που συγκαταλέγονται στην επέκταση βρίσκονται η Ροδόπη, η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα.
 
Μέχρι τώρα είχαν διατεθεί σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, ορεινή Κορινθία, Μάνδρα Αττικής και Γρεβενά. Επίσης, σε Αρκαδία, Ιωάννινα και Ξάνθη, όπου στο πλαίσιο της επέκτασης ενισχύονται με μια επιπλέον Κινητή Αστυνομική Μονάδα ανά περιοχή.
 
Με την επέκταση αυτή συνολικά 35 Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα δραστηριοποιούνται σε 32 περιοχές της χώρας, καλύπτοντας μεγάλο τμήμα των ακριτικών περιοχών και της ενδοχώρας, με σκοπό -σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας- την πιο ουσιαστική και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *