Ads

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Στις κάλπες οδηγούνται οι φοιτητές

Στις κάλπες μετά από ένα χρόνο επιστρέφουν και πάλι οι φοιτητές της Ελλάδας, αφού στις 18 Μαΐου, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Εκείνη την ημέρα θα στηθούν κάλπες και στα τμήματα του πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου οι φοιτητές σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους.  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη ενόψει των εκλογών τονίζει τα εξής:  "Στις 18 Μαΐου, μέσα από τη φωνή των φοιτητών, δηλώνουμε παρόντες, απέναντι στην πολιτική ισοπέδωση και την κοινωνική αστάθεια. Χρέος μας παραμένει η προσφορά στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, με μοναδικό γνώμονα το συλλογικό συμφέρον της φοιτητικής κοινότητας, και με σημείο αναφοράς τη διαχρονική μας δράση, τις κοινές αξίες και τα ιδανικά μας, πορευόμαστε για μία ακόμα μεγάλη πρωτιά. Στις 18 Μαΐου, βουλιάζουμε τους φελλούς. Βουλιάζουμε το καθεστώς ανομίας και τον στείρο αρνητισμό. Βουλιάζουμε τον κρατισμό και την απαξίωση. Στις 18 Μαΐου, προάγουμε την αριστεία και τις προτάσεις. Προάγουμε την ασφάλεια και την ομαλότητα. Προάγουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον εκσυγχρονισμό των Ιδρυμάτων. Προάγουμε την αξιολόγηση και την έρευνα. Στις 18 Μαΐου, καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φοιτητές να επιβραβεύσουν την αλήθεια και την κοινή λογική. Καλούμε όλους τους φοιτητές να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσα πρωτόγνωρα βιώνει η χώρα. Καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν τη μόνη υπεύθυνη δύναμη στα Ιδρύματα της χώρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  "Υπάρχει μια μερίδα κόσμου-όχι ιδιαίτερα μικρή- που όταν ακούει για οράματα στην πολιτική του έρχονται στο νου παραληρήματα και ψευδαισθήσεις. Και όχι άδικα: ειδικά στον χώρο του πανεπιστημίου όλοι έχουμε εμπειρίες από "οραμαστιστές". Ο κόσμος αυτός δε θέλει να ακούει για μεγάλες ιδέες -θέλει να δει έναν κανονικό προγραμματισμό στη καθημερινότητά του, ένα πρόγραμμα εξεταστικής που βγαίνει νωρίς, γραπτά που διορθώνονται σε εύλογο χρόνο κ.ά.", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (ΑΝΟΚ). 

Ο γενικός εκπρόσωπος της ΑΝΟΚ, Θέμης Μαργαρίτης σημειώνει με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές "κάποτε ήμουν κι εγώ υπέρ της ενασχόλησης μόνο με τα "μικρά", καθημερινά πράγματα. Πλέον πιστεύω ότι δεν είναι αρκετά. Αναγνωρίζω τη μεγάλη σημασία τους αλλά δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτά είναι η μόνη πολιτική που μας απέμεινε. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι η απάντηση στην κούφια ρητορική των κομματικών παρατάξεων είναι απλώς η ελάχιστη κανονικότητα. Πέρσι, μια ομάδα φοιτητών ιδρύσαμε την ΑΝΟΚ, επειδή δεν συμβιβαζόμασταν με το λίγο, που βρίσκαμε γύρω μας. Βάζοντας στην άκρη τις κομματικές προτιμήσεις συμφωνήσαμε ότι στο Πανεπιστήμιο εισερχόμαστε με την ιδιότητα του φοιτητή και όχι του οπαδού. Και προσπαθούμε μέχρι σήμερα -με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας- να εξασφαλίσουμε αυτά που αλλού θεωρούνται αυτονόητα. Όχι όμως στη βάση του "μερεμετιού" και της "επιδιόρθωσης", αλλά στη βάση ενός σύγχρονου πανεπιστημίου. Ενός πανεπιστημίου που προάγει την επιστήμη, που προωθεί την έρευνα, που κινητοποιεί την δημιουργικότητα ενός εκάστου. Σε αυτό το όραμα είναι ταγμένη η ΑΝΟΚ. Και ήρθε η ώρα αυτό το όραμα να αποκτήσει φωνή!

 Χρησιμοποιώντας την "ανάσταση" του Τζον Σνόου από τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones, η φοιτητική παράταξη Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ), καλεί τους φοιτητές "να μην τους αναστήσουν με την ψήφο τους". "Στις 15 Μαΐου στηρίζουμε, ψηφίζουμε ΕΑΚΚ. Μην τους αναστήσεις με την ψήφο σου", αναφέρει σχετικά  η αφίσα.  Σε προεκλογικό πυρετό θα αρχίσουν να μπαίνουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιπες παρατάξεις, οδεύοντας προς την κάλπη.  Πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, στη Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Το ερώτημα είναι εάν και φέτος θα καταφέρει να διατηρήσει την εκλογική της δύναμη.

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=102606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *